ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Ας ξεκινήσουμε μαθαίνοντας να σηκωνόμαστε ευχαριστημένοι το πρωί, κάνοντας κάποιες δράσεις χαράς κάθε μέρα(π.χ. όποια κι αν είναι η συναισθηματική μας κατάσταση σηκωνόμαστε όσο πιο τρελλά και χαρούμενα μπορούμε απ’το κρεβάτι-πάμε γελώντας τουαλέτα, κάνουμε στον καθρέφτη μορφασμούς, βάζουμε μουσική που μας αρέσει και χορεύουμε… το κάνουμε αυτό μόνοι η με τον σύντροφό μας, έτσι, δίχως λόγο, για να πάει καλά η μέρα και να’χουμε καλή και δημιουργική διάθεση, ότι κι αν γίνεται εκει έξω).

… Όσο κι αν μας χτυπάει ο κάθε ιός, εμείς μπορούμε να επιλέξουμε να σηκωνόμαστε ευχαριστημένοι το πρωί, επειδή ζούμε κι είμαστε υγιείς -έστω κι αν ξέρουμε απο πριν πως κάθε γράμμα της εφημερίδας και κάθε λέξη του παρουσιαστή των ειδήσεων θα μας φέρουν αντιμέτωπους με δυσοίωνα μηνύματα για τις επερχόμενες οικονομικές και κοινωνικές καταστροφές.
Να μην ξεχνάμε να χαμογελάμε, ακόμα κι όταν οι ειδήσεις για ένα δύσκολο αύριο μας κυκλώνουν από παντού. Να χαμογελάμε, σε πείσμα των περιορισμών μας, που τους γνωρίζουμε και τους αναγνωρίζουμε.
Να χαμογελάμε για να ενεργούμε φρόνιμα κι όχι για ν’ απαρνιόμαστε τα προβλήματα, κλείνοντας τα μάτια.
Προτείνω ν’ αφιερώνουμε μερικά λεπτά τη μέρα για να χαμογελάμε στον καθρέφτη, ανεξάρτητα απ’ τις δυσκολίες του παρόντος, ατάραχοι μπροστά στις προβλέψεις του δυσοίωνου μέλλοντός μας. Στο κάτω κι αυτό ακόμα-όπως όλα-θα περάσει!

Προτείνω να μην ξεχνάμε να γελάμε-το χρειαζόμαστε, ακριβώς επειδή είναι δύσκολα.
Το φάρμακο του γέλιου, εύκολο, απλό κι όμως σωτήριο-το θυμόμαστε

….Θα συνεχίσουμε αύριο με την θεραπεία του γέλιου

Το παραπάνω κείμενο είναι εμπνευσμένο από τον γνωστό συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι, από το βιβλίο του- 20 βήματα μπροστά(εκδόσεις Όπερα)
Οι ιδέες για τις δράσεις χαράς είναι από το σεμινάριο 4D Dream coaching-το μονοπάτι του ονειρευτή

Δημιουργός: chris60

Mε λένε Χρήστο,60, είμαι παντρεμένος,μένω έξω απ'την Αθήνα Είμαι συγγραφέας και διαλογιστής και ασχολούμαι πολλά χρόνια με την Τάντρα και τον ιερό ερωτισμό,ενω οργανώνω και σχετικά σεμινάρια. Με ενδιαφέρουν η αγάπη, ο έρωτας,οι σχέσεις των δυο φύλων, το πως φτάνουμε στην έκσταση του έρωτα.στο facebook έχω την σελίδα οι 7 πνευματικοί νόμοι του έρωτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *